Klikkaa suuremmaksi! |
Vuosi 2013 kolkuttelee jo reilun muutaman tunnin päässä, joten lienee jo korkea aika vetää yhteen mennyt vuosi Reittausblogin näkökulmasta.
Aloitetaan nyt vaikka siitä, että vuosi 2012 näyttää olleen juttumäärältään Reittausblogin aktiivisin vuosi. Tämä on nyt jo juttu numero 236 kun vuonna 2011 julkaisin yhteensä 161 juttua. Uskallan jo tässä vaiheessa väittää, että ensi vuonna juttujen määrä ei tule ainakaan samaa tahtia lisääntymään. Siihen olen tyytyväinen, ettei tämä harrastus ole kertaakaan tuntunut työltä tai pakolliselta, sellaiselta, että olisi aivan pakko kirjoittaa vaikkei haluaisi tai jaksaisikaan. Blogittamisesta on itseasiassa muodostunut sellainen tarvittava henkireikä työn ja lapsiperheen arjen vastapainoksi. Pääsen tässä toteuttamaan itseäni monella tavalla, kirjoittaen, kuvaten, kuvia käsitellen ja blogin ulkoasun grafiikoita duunaten. Niin ja onhan siinä se nautiskelu ja oluen parissa rentoutuminen myös vahvasti mukana.
Haandbryggeriet Nissefar (ei-sähköisessä) old-school reittauksessa |
Olvi Reino |
Suurin osa jutuista on ollut olutarvioita, mutta mukaan on mahtunut myös kosolti muita juttuja. Usein nämä muut jutut ovat olleet sellaisia, että ne ovat kirvoittaneet kiihkeimmät kommentit. Suosituin yksittäinen teksti on ollut tämä maaliskuussa kirjoitettu suurten panimoiden ohratärkkelyksen käyttöä käsittelevä juttu: Panimot vastaavat: Miksi ohratärkkelys? Huomattavaa kiinnostusta herätti myös Carlsberg Copenhagenia haukkuva räksytys, Olvin Reinon huumorireittaus ja Oluenystävän parinvalintaopas.
Panimolla |
Blogin pääasiallinen anti on tietysti olutarviot ja seuraavaksi listaankin oluiden topit ja flopit vuodelta 2012. Tänä(kin) vuonna sain maistaa muutamia todellisia elämyksiä ja sitten muutamia todellisia rimanalituksia.
Vuoden 2012 Flopit (juttujen julkaisujärjestyksessä):
Vuoden 2012 Topit (juttujen julkaisujärjestyksessä):
Vuoden 2012 Flopit (juttujen julkaisujärjestyksessä):
Rainbow Pint of Pahvi |
- Sinebrychoffin Mustat Hevoset. Luontaisella olutaromilla höystettyä olutta. Eikö sen oluen voisi panna "kerralla kuntoon", niin ettei maun luomiseen tarvittaisi "olutaromia"?
- Olvi Reino, kivat ja käytännölliset tossut, mutta huono ja kallis olut.
- Hartwall Urho ja sen vilja-aromi. Sama homma kuin Koffin Mustalla Hevosella, eli ensin vahvavierretekniikalla vesitettyä olutta ja sitten aromia sekaan, jotta erottuisi peruskamasta edes hieman.
- Rainbow Pint Of Lager, kaamean pahvinen olut, jopa huonompaa kuin Reino. Olvin valmistamaa tämäkin.
- Stronzon maitokauppavahvuiset
- Laitilan Kievari Tuomas 2012, virhearomien ja makujen piinaama olut. Kotimaiselta panimolta odottaisin korkeampia laatustandardeja.
Thornbridge Hall Courage Russian Imperial Stout kolahti kovaa! |
- Fuller's Past Masters Double Stout, Past Masters sarjan parempi puolisko, eikä se huono ollut se toinenkaan eli XX Strong Ale.
- Alkon 80-vuotisjuhlaoluet suomalaisilta pienpanimoilta. Hieno kädenojennus pienpanimoiden suuntaan Alkolta. Runsaan positiivisen palautteen myötä vastaava spesiaali on tulossa myös ensi vuonna.
- Beer Hunter's Saison de Randonneur, eniten säväyttänyt suomalainen maitokauppavahvuinen olut tänä vuonna. Paljon on saatu mahtumaan pieniin prosentteihin!
- Cantillon Lou Pepe Kriek, elämyksellinen nautinto kevään kiimassa koettuna.
- Bergsta Breweryn Imperial Stout, todella hekumallinen olutelämys porvoolaiselta kotipanijalta. Kuuluu mennen vuoden parhaimpien maistettujen oluiden joukkoon ehdottomasti. Pari muutakin kotiolutta pääsi lähelle, mutta tämä oli se kirkkain helmi.
- Rochefort 10 kesäyön valossa hieman herkistyneenä.
- Thornbridge Hall Courage Imperial Russian Stout, ehkä vuoden paras olut, vaikka Cantillonin Lou Pepe saikin kovemman arvosanan. Tämä kolahti kovaa!
- Mikkeller Red/White Christmas, jouluolutvalikoiman kirkkain helmi.
Kiitos vuoden mittaan saaduista hauskoista lukukokemuksista ja tsemppiä vuodelle 2013!
VastaaPoistaHenrik Larkio
Servaali Oy
Blogisi on ollut aloittelevalle olutharrastajalle oikein mieleistä luettavaa. Monia oluita on tullut maisteltua ihan jo reittausblogin mielenkiintoisesti kirjoitettujen arvostelujen perusteella. Keep up the good work!
VastaaPoistaMukava kuulla. Aikoinaan 2007-2008 kun itse aloittelin harrastusta, eli toisin sanoen siirryin hiljalleen bulkkioluesta maukkaiden oluiden pariin, ei vastaavia suomenkielisiä olutblogeja juuri ollut. Reittausblogin yksi tavoitteista onkin ollut aloittelijaystävällisyys, eli asiat usein kirjoitetaan niin, ettei oleteta lukijan tietävän oluesta aivan kaikkea. Se on hieman työläämpää kirjoittaa, tekstiä tulee enemmän ja välillä väännetään rautalangasta, mutta se palkitsee, kun on kuullut että se on palvellut jotain toista.
Poista