Tripelien keräilyerät: Goliath ja Malmgård

0 kommenttia
 
Reittausblogin massiivinen tripel saaga eteni viimeksi tilanteeseen 38/40 ja vuorossa ei olekaan seuraavaa kolmea arviota vaan seuraavat kaksi, jotta saadaan 40/40 täyteen. Tämän jälkeen on vielä bonuskierros viiden Alkosta tilatun tripelin  voimin. Jos et tiedä mistä tässä kaikessa on kyse, niin lukaise tämä alustus.


Goliath Tripel
9% | Vesi, ohramallas, humala, hiiva

Utuinen kultaoranssi olut, jonka seassa lilluu pieniä hiivapartikkeleita. Enkä edes kaatanut pohjia myöden. Hieno vitivalkoinen ja pitkäkestoinen vaahtokukka. Tuoksussa on appelsiinimaisen hedelmäistä ja jopa aromaattisen humalaista tuoksua. Hieman myös kukkaista hunajaa, mutta ei juurikaan mausteisuutta. Mainio hedelmävetoinen tuoksu! Suutuntuma on täyteläinen ja melko pehmeä. Maussakin on hieno hedelmäisyys ja runsas hunajainen maltaisuus. Kuohkeat hiilihapot ja vahvuus täysin piilossa. Nyt on maukasta. Pelkkiä miellyttäviä piirteitä. Hieman toki lämmittää, mutta niin pitääkin. Mahtavat käymisaromit tässä. Kärkipäätä ehdottomasti!

Malmgård Emmer Tripel 
8,3% | Ohramallas (Pilsner), Vehnämallas (Emmer), sokeri, humala (Perle, Spalt Select), hiiva

Oranssinen, hieman kuparisvivahteinen ja vaahdoltaan niukka tripel. Tuoksuun nousee leipäistä, hieman vehnäistä maltaisuutta, hunajaisuutta ja lopulta myös sitä belgityylistä päärynäistä hedelmäisyyttäkin. Hieman myös vehnäolutmaisia piirteitä, liekö sitten emmeristä peräisin. Suutuntuma on melko täyteläinen ja tyyliin nähden maltillisesti hiilihappoinen. Mallaspohja on tähän tyyliin runsas ja turhan makeakin. Maussa on kuitenkin mukavasti hedelmäisyyttä ja hunajaisuutta ja loppuvedon lämpö pysyy hienosti aisoissa. Suutuntuma on kuitenkin makeudesta ja maltillisista hiilihapoista johtuen turhan raskas. Hyviä makuja, mutta kaipaisi hienostuneempaa suutuntumaa. Pullossa ei myöskään ole hiivaa, eli tämä ei ilmeisesti ole pullossa jälkikäytetty, kuten tripelin ehdottomasti pitäisi olla oikeanlaisen kuohkean suutuntuman saavuttaakseen. Olen vähän kahden vaiheilla menisikö tämä keskikategoriaan vain vähän kehnompien joukkoon. Maku on hyvä, mutta tuntuma ei niinkään. Alimpaan menee. Kyllä se niin on, että suutuntuma on tripelissä juotavuuden kannalta ehkä tärkein ominaisuus - vahvuuden on oltava piilossa ja juotavuuden yllättävän raikas näin vahvalle oluelle.

Nyt olisi siis laskujeni mukaan 40 tripeliä maistettu ja vielä (ainakin) viiden tripelin bonuskierros tarjolla.

Fiilispohjaisessa rankingissa ylimpään kategoriaan ylsi 15 tripeliä, keskikastiin 12, vähän kehnompiin 10 ja jollain tavalla spesiaaleja oli 3. Painotus on siis mukavasti siellä paremmassa päässä. Kahden ylimmän kategorian tripelit olivat sellaisia, joita mielelläni maistaisi joskus uudelleenkin, mutta alimman kategorian tripelit taas voi jättää jatkossa rauhaan. Ei niitäkään toki irvistellen juomaan joutunut, mutta tyylissä vaikuttaisi omaan makuuni olevan runsaasti maukkaampiakin yksilöitä. Haluan tässä kohtaa vielä painottaa, että ranking on todellakin nimensä mukaisesti fiilispohjainen. Oluita ei maisteltu mitenkään ryppyotsaisessti vaan ihan kirjaimellisestikin nautiskellen. 

Katsotaan mihin suuntaan bonuskierros vielä heilauttaa tilannetta ja lisäksi yritän nyt ehtiä tekemään sen toisen oman tripelin vielä tässä loppukesän aikana. Jos nyt ilmat ja sitä myötä käymislämpötilatkin hieman viilenisivät tässä ensin. 

Aiemmat tripel-saagan jutut:

Fiilispohjainen ranking:

Kärkipäätä: 
Gouden Carolus Tripel
Kapittel Watou Tripel Abt 10°
Oud Berseel Bersalis Tripel
St Idesbald Triple
Corsendonk Gold Tripel
Gentse Tripel
De Leite Enfant Terriple
De Dolle Dulle Teve
La Corne du Bois des Pendus La Triple
St. Bernardus Watou Tripel
Reinaert Tripel
De Koninck Triple d’Anvers
De Gouden Boom Brugge Tripel
Het Nest SchuppenBoer Jack Of Spades
Goliath Tripel

Varsin jees: 
Tongerlo Prior
D'Oude Caert Tripel
Postel Tripel
Leffe Triple
Witkap Pater Tripel
Ename Tripel
Ter Dolen Tripel
Kasteel Tripel
Corsendonk Agnus Tripel
Val-Dieu Triple
Vicaris Triple
Petrus Gouden Tripel

Vähän kehnommat: 
Dronkeput Tripel
De la Senne Jambe-De-Bois
Adelardus Belgian Tripel
Moeder Overste Tripel
Affligem Tripel
Grimbergen Tripel
Kempisch Vuur Tripel  
Waterloo Tripel
En Stoelemings Curieuse Neus
Malmgård Emmer Tripel

Spesiaalit: 
Ardenne Triple (bretta)
Wilderen Kanunnik Tripel (överimausteet)
Schapen Kop (laatuvikainen, etikkainen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.