Parit witit: La Trappe Witte Trappist & Olaf White Knight Blanc

0 kommenttia
 
Parit witit sarjassa astutaan ensin trappist-munkkien poluille ja sieltä siirrytään suoraan Savonlinnan suuntaan. Sarjan ideana on vain yksinkertaisesti nauttia parit witit ja kirjoittaa niistä mietteet, oluiden välille saattaa syntyä pientä vertailua tai sitten ei synny - asiasta ei oteta mitään paineita. Nautitaan kesästä ja witbieristä!
 
La Trappe Witte Trappist
5,5% | Vesi, vehnämallas, ohramallas, humala, hiiva, sokeri


Ensimmäinen ja luultavasti myös ainut trappist-witbier nyt maistossa. Ainesosaluettelo ei mausteita mainitse ja googlettelun perusteella sellaisia ei ole lisättykään, mutta tuoksussa on kuitenkin raikkaan sitrusmainen ”mausteinen” särmä. Tosi miellyttävä sitruunaisen vehnäinen tuoksu. Hieman jopa limonadimainen. Suutuntuma on samettisen pehmeä ja suuntäyttävän kuohkea. Hiilihappoisuutta on reilusti, mutta pehmeästi, ei pisteliäästi - tämä tekee suutuntumasta raikkaan ja nautinnollisen. Juuri sellaista kepeyttä jota tyylissä pitääkin olla. Maussa on hämmentävän hyvin sekä tyylille ominaista hedelmänkuorimaisuutta, tässä tapauksessa sitruunaa, että mausteisuutta, joka on sitten käymisprosessin aikana hiivan synnyttämää, eikä lisätyn korianterin aikaansaamaa. Kunnon witbier ilman witbierin mausteita - erikoinen, mutta myös erittäin maukas tapaus. Aivan tyylin kärkipäätä juotavuudeltaan ja myös makujen kirjoltaan.

Olaf White Knight Blanc
4,9% | Vesi, ohramallas, vehnämallas, kauramallas, humala, hiiva, sitruunankuori. 
 
 
Savonlinnasta saapuu valkea ritari haastamaan trappist-munkkien valvonnan alla valmistetun.  Asianmukaisen samea keltaisuuteensa hieman oranssia syvyyttä saava olut. Tuoksu on vehnämaltainen ja sitruunainen, ei kovinkaan lennokkaan aromaattinen vaan hieman raskas. Vehnämaltaisella tarkoitan nimenomaan vehnäolutmaista eli saksalaisen hefeweizenin tyylistä makeahkoa vehnäisyyttä, kun witbierissä yleensä käytetään hiutaloitua ”torrefied wheatia”, joka tuo suutuntumaan vehnäistä kuohkeuttaan, mutta ei niinkään tätä raskaampaa hefeweizeniin oleellisesti kuuluvaa tuntumaa. Valkoinen ritari onkin maultaan enemmän sitruunankuorella maustetun saksavehnän kaltainen, vaikka hiivan aromikkuus ei hefen kaltaista olekaan. Witbierinä tai blanchena yllättävän kehno, ei siis tyylinsä kaltainen kepeä ja raikas vaan tuhdimpi tapaus, mutta oluena noin niin kuin ihan muuten vaan ok. Mielellään kippaan kupillisen, mutta ei tämä mielestäni tähän oluttyyliin oikein istunut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ole hyvä ja kommentoi. Kommentit menevät valvonnan kautta.